Teraz jest 28 sty 2012, o 09:16

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: zaginął wyżeł weimarski
PostNapisane: 9 gru 2008, o 17:55 
 Wyślij e-mail  Zobacz profil

Mój/moje weimar/y: Fidel
Witam, niestety nie mamy absolutnie żadnych wiadomości co do losów Fidela a od zaginięcia minęły już trzy tygodnie. Jedynym pocieszeniem w tej sytuacji jest to iż pod koniec miesiąca urodzą się szczeniaczki z ostatniego krycia Fidela. Może będzie Fidel bis.Mimo wszystko nie tracimy nadziei.

PostNapisane: 16 gru 2008, o 22:08 
Niestety sprawdził się najczarniejszy scenariusz dot. zaginionych psów. w dniu dzisiejszym po otrzymaniu informacji od znajomego myśliwego, w odległości ok. 1 km.od domu ,znalazłem resztki tego co zostało z moich dwóch zaginionych,psów w tym wyżła
weimarskiego Fidela. Wg . informacji i faktów które zgromadziłem ,sprawa miała prawdopodobnie taki przebieg; W dniu zaginięcia psy zostały zastrzelone przez jednego z dwóch ludzi którzy, prawdopodobnie nazywają siebie myśliwymi. Był to osobnik należący do wojskowego koła łowieckiego "Łoś" w Goleniowie. Po zastrzeleniu psy zostały zawleczone na pobliskie tory kolejowe aby upozorowac wypadek. niestety sprawca miał pecha ponieważ w międzyczasie psy widział inny myśliwy z tego koła,który stwierdżił iż widział rany postrzałowe na ich zwłokach. Nie liczymy na wyjasnienie sprawy przez zarząd w/w. koła, który o tym fakcie powiadomiliśmy. Sam jestem myśliwym z 21 letnim stażem i jest mi wstyd iż tacy ludzie są myśliwymi. Jednocześnie chcemy podziękowac wszystkim którzy próbowali nam pomóc w odnalezieniu psów.

PostNapisane: 17 gru 2008, o 08:39 
Site Admin
 Wyślij e-mail  WWW  Zobacz profil

Mój/moje weimar/y: UDRA, HEPA i DOCENT [*]
Strasznie mi przykro ....
Brak słów....

PostNapisane: 17 gru 2008, o 19:31 
 Wyślij e-mail  WWW  Zobacz profil

Mój/moje weimar/y: RITA [*], ALISS
Jest mi niezmiernie przykro. Bardzo współczuję...
Kiedy słyszę o "myśliwych" z mundurowych kół, niestety odzywają się we mnie najgorsze wspomnienia i mordercze instynkty...
Proszę informować o ewentualnych poczynaniach wyjaśniających, przy wstąpieniu na drogę sądową mogę skontaktować z ludźmi, którzy podobną sprawę wygrali (na pw).

PostNapisane: 25 sty 2009, o 10:44 
 Wyślij e-mail  Zobacz profil

to straszne, bardzo współczuję straty
nie wyobrażam sobie jak można być takim nieodpowiedzialnym człowiekiem i strzelac do wszystkiego co się rusza, to chore

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2