Teraz jest 7 wrz 2010, o 04:47

Autor Wiadomość
 Tytuł: pomyliła dzień z nocą
PostNapisane: 18 lut 2010, o 00:07 
 Wyślij e-mail  Zobacz profil

Mój/moje weimar/y: Celebrity BRELA of Silver Phantom
witam
od 3 dni jestem szczesliwa wlascicelka malutkiej weimarki Celebrity of Silver Phantom, potocznie zwana Brela. Maluszek jest z nami bardzo krótko dlatego zwracam sie do Was - jako bardziej doswiadczonych - o rade. Brela pierwsza noc piszczala, budzila sie co dwie godziny, ale na to bylam gotowa. Przez pierwsza noc nie wychodzila poza swoje poslanie tylko z niego "mnie wolala". Druga noc byla podobna. A wczoraj wszystko sie zniemilo. Brela juz nie boi sie opuszczac swoje poslanie, biega dzielnie po calym mieszkaniu. Wieczorem po wielkim tarmoszeniu i zabawie zasypia u siebie, ale okolo 2 w nocy, pozniej o 4 i o 6 nad ranem przychodzi do naszej sypialni, chce sie pakowac do lozka, piszczy, mruczy, chce sie bawic itd. Musze nadmienic ze ani razu nie wzielismy jej do lozka wiec nie wie czy to fajne czy nie. Ubzdurala sobie ze skoro my tam lezymy to ona tez chce. Kaze jej isc na miejsce, odnosze ja do na jej poslanie, ale to wszystko nic nie daje. Takie podroze trwaja godzine do czasu az mala zmeczy sie wedrowkami i zasnie. Ale po takim łazeniu w nocy, ja dzien mam do tylu.
Co zrobic aby noc byla do spania - kazy u siebie a dzien do szalenst, zabawy itd.? jak ja nauczyc spac cala noc u siebie??

Tytuł: Re: pomyliła dzień z nocą
PostNapisane: 18 lut 2010, o 08:44 
 Wyślij e-mail  WWW  Zobacz profil

Mój/moje weimar/y: Grzanka - moja Duma (Kazana)
Cześć madzilka,
nie przejmuj się, to minie. Bądźcie konsekwentni, ona po prostu jest przyzwyczajona do spania w towarzystwie, sama dotąd nie spała. Ale szybko sie przyzwyczai. Kilka nocy zarwanych, a potem zapomnisz, że w ogóle był taki problem :-) Tak jak z dzieckiem :-)

PostNapisane: 18 lut 2010, o 10:45 

Mój/moje weimar/y: bazyl
Ja mojego psiaka przez kilka pierwszych nocy wzięłam do sypialni, ale spał obok łóżka na swoim posłaniu. Miałam z nim kontakt, bo w każdej chwili mogłam wyciągnąć rękę do niego i on się wtedy uspokajał. Potem po prostu przeniosłam posłanie na właściwe miejsce i wszystko było ok. Szczeniaki zanim przyjdą do nas śpią z mamą i rodzeństwem, więc trudno im przyzwyczaić się do samotności i jeszcze ta zmiana domu to dodatkowy stres. Tęsknią i piszczą, ale to nie trwa zbyt długo. <luzik>
pzdr

PostNapisane: 18 lut 2010, o 10:49 

Mój/moje weimar/y: nie posiadam żadnego psa
Weź psa do łóżka.... <kotek>
Czym skorupka za młodu nasiąknie....

PostNapisane: 19 lut 2010, o 12:45 

Mój/moje weimar/y: AL SECCO HUGO Just Weimaraner
Hej,

Nasz Hugo takze wedruje, nawet do dzisiaj, a jest z nami 5 tygodni. Pierwsze noce spedzil w sypialni, a potem stopniowo przesuwalismy mu legowisko na swoje miejsce... pierw w okolice drzwi, potem juz na wlasciwym miejscu. Trzeba jednak poswiecic kilka nocy... nie ma rady ;)

Zeby piesek przespal cala noc musi sie wieczorem dobrze zmeczyc... jesli jeszcze nie wychodzi na dwor ze wzgledu na szczepienia to na pewno bedzie chetnie biegal miedzy domownikami, jesli na koncu bedzie czekal na niego smakolyk ;)